Dietetika


A dietetikai tanácsadás során egyénre szabott, praktikus, a mindennapi életben jól megvalósítható ismeretek birtokába jutunk annak érdekében, hogy minél tökéletesebb étrendet tudjunk kialakítani a várandósság előtt, alatt és az azt követő szoptatási időszakban.


A megfelelő táplálkozásnak fontos szerepe van egészségünk kialakításában, megőrzésében.
Gyermekünk egészségéért már a fogantatás előtt is felelősek vagyunk. Fontos, hogy az anyai szervezet a várandósság előtt is a lehető legjobb állapotban legyen, a szervezet tápanyagraktárai kellőképpen fel legyenek töltve.
Ételeink megfelelő minőségével és mennyiségével biztosítani tudjuk a megnövekedett vitamin-, ásványi anyag és tápanyagszükségletet.
Célunk, hogy várandósság során megadjuk az anya és a magzat számára is a szükséges tápanyagokat, egyrészt a magzat megfelelő méhen belüli fejlődése, másrészt – amire szintén hatással van ez az időszak – a megszületés utáni egészséges fejlődése érdekében.Tehát a helyes táplálkozás:
– hatással van a baba egészségére és
– a kismama fizikai erőnlétére,
– biztosítja a megnövekedett tápanyagigényt,
– felkészíti az anya testét a szülésre és a szoptatásra.A tanácsadás egyéni, személyre szabott konzultáció formájában történik.

Megfelelő orvosi kontroll esetén vállaljuk túlsúly, ételallargia, vegetárianizmus, vagy gesztációs diabétesz mellitusz (terhességi cukorbetegség) esetében is a dietetikai háttér biztosítását.

Kívánjuk, hogy a kialakított étkezési szokások elsajátítása váljék mindkettőjük egészségére!

Egyéni konzultációkra a következő programokkal várjuk az érdeklődőket:
– Táplálkozási tanácsok családtervezés esetén
– Várandósság alatti egészséges táplálkozás
– Gestatios diabetes diétája
– Normál testsúly megőrzése a várandósság alatt
– Anyai táplálkozás a gyermekágyas időszakban